Annonce

Jeg - Charlotte Rachlin

Charlotte Rachlin er mange ting. Iværksætter, kvinde, forvirret, mor, fitness instruktør og coach indenfor naturlig skønhed. Jeg har mine egne hudpleje produkter af naturlige ingredienser, "Organic Sense" og den nye "Glød" Nordic SkinCare.
Denne blog omhandler alle de ting, jeg oplever og tænker.

Posted by Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin
Charlotte Rachlin has not set their biography yet
User is currently offline
on Monday, 30 April 2012
in Hudpleje

Huden- Fakta- Hudens cyklus - Hudens ændringer gennem livet.

Når vi fødes, er vores hud blød og glat, men desværre bliver dette ikke ved for evigt. 

Jo ældre vi bliver, jo mere forandrer vores hud sig. Nogle ændringer er naturlige, andre stammer fra arv, miljø og faktorer såsom dårlig pleje af huden, solen, forurening samt rygning.

Vidste du at mens vi er unge, tager det kun huden ca. 25 dage at restituerer sig selv? Men når vi er omkring de 40 år, så tager det huden ca 45 dage?

Baby hud.

Huden på en nyfødt baby, er fin og følsom. Den er ca. 30 % tyndere end en voksens hud og har ikke samme bakterieflora. Selvom en babys hud føles blød og lækker, er den ofte lidt tør og skal behandles derefter.

Barn.

Dette er ofte det eneste tidspunkt, vi har ”normal hud”. Huden er sund, stærk, smidig, og der produceres nok olie til at oprette huden sundhed. Selvfølgelig er der nogle som lider af tør hud eller allergi (som faktisk kan stamme fra tiden som baby og den måde man har plejet huden på), men normalt er barnehuden den optimale hud.

Pubertet.

Huden er blød, smidig og stærk og sund. En voldsom stigning i hormoner, sætter turbo gang i kirtlerne som producerer sved og olier. Disse olier får huden til at se fedtet ud, og stigningen af produktionen af olie, fører ofte til blokerede hårsækkene, hudorme, bumser og akne.  

Tidlig Voksen (omkring 20 +)

De overaktive kirtler er faldet til ro, hormonerne er ”normale” og huden er skøn, smidig, blød og lækker. Det tager ca. 20-25 dage for huden at restituerer sig selv.

Omkring de 30

Omkring de 30 begynder huden at blive tyndere, nogle rynker kommer frem og mange lægger mærke til den bliver lidt mere tør. Det tager længere for huden at genskabe sig selv.

Omkring de 40

Omkring de 40, bliver huden tyndere, mere tør og mindre elastisk. Den begynder at synke sammen og mange oplever at de får et tyndere ansigt. Huden folder sig også og skaber rynker specielt ved øjne, næse og mund.  Nu tager det huden ca. 40- 45 dage om at restituerer sig selv.


Mellem 50-60

Mellem 50-60 huden bliver tyndere og miste fedt, collagen samt elastin. Nogle oplever at huden, i en periode, bliver både fedtet samt nogle får bumser. Dette skylder overgangsalderen, hvor der igen er gang i hormonerne.

Fra 70 – op

Fra 70 – bliver huden så tynd, at den får et transparent udseende. Antallet af de kirtler som producerer huden egen sebum (olie)bliver færre med det resultat at huden bliver meget mere tør og nemmere at skade.. Sår opstår nemmere og tager længere om at hele. Cellerne som producerer pigment, har tendens til at samle sig og forårsage mørke brune lever pletter / alderspletter.

 

 Gode hudpleje produkter:

 

 

 Se andre sites:

www.spalicious.dk - Et site om call-in spa service

www.organicsense.dk - Skincare. Et site med naturlige hudpleje produkter.

www.danrachlin.dk - Vil du være sikker på at der danses til din fest. Et site  om DJ Dan Rachlin

 

Tags: Untagged

Comments

Please login first in order for you to submit comments